* Ο «Ιλισσός» ήταν μηνιαίο, εικονογραφημένο περιοδικό, το οποίο εκδιδόταν στην Αθήνα από τον Μάιο του 1868 ως τον Απρίλιο του 1872.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ιλισός ή Ιλισσός ή Σιλισσός ή Ειλισσός ή ρέμα της Καλλιρρόης (κατά τον Παυσανία, λέξη πελασγικής προέλευσης με προελληνική ρίζα), ήταν ονομαστός ποταμός των αρχαίων. Οι Αθηναίοι θεωρούσαν τον Ιλισό ιερό και στις όχθες του διατηρούσαν βωμούς πολλών θεών, όπου τελούνταν τα ‘’Μικρά Μυστήρια’’, τα οποία σχετίζονταν τόσο με τα ‘’Ελευσίνια’’, όσο και με ‘’Διονυσιακές’’ τελετουργίες. Σύμφωνα με μαρτυρία του Στράβωνα, ο Ιλισσός ήταν “χειμαρρώδης, το πλέον θέρος δε μειούται τελείως” (το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού), ενώ ο Πλάτων τον αποκαλεί “υδάτιον” (ρεματάκι).

Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση - Translate

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Paco de Lucía Concierto Aranjuez - AdagioΠάνος Αϊβαλής προς Aivalis Paraskevas
ΑΘΗΝΑ


ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ.....
Με το εξαιρετικό Paco de Lucia, αποχαιρετάμε σήμερα τον καλό μας φίλο Νίκο Τσιφούτη [με καταγωγή από τις Σέρρες] που έφυγε για αλαργινά μέρη, σε ηλικία 65 ετών. Επιγραφοποιός για πολλά χρόνια και από τους άριστους στη δουλειά του που αγαπούσε παράλληλα με την ζωγραφική.... έφυγε πάμπτωχος από αυτή τη ζωή αλλά πλούσιος ψυχικά και πνευματικά για την χώρα των Αγγέλων..... το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη οι φίλοι του θα του πούμε το τελευταίο Αντίο στο Γ' Κοιμητήριο Αθηνών.
Καλό σου ταξίδι καλέ μας φίλε Νικόλα..... ίσως κάπου ανταμώσουμε....Concierto de Aranjuez - Adagio. Composición para guitarra y orquesta del compositor español Joaquín Rodrigo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου